Blog

Ultimele noutati
Despre echipele bune și cele „rele”

Despre echipele bune și cele „rele”

11.01.2016.

„Când visăm singuri este doar un vis, dar când mai mulţi visează împreună este începutul unei noi realităţi”, spune Friedensreich Hundertwasser. Cred că acesta este și începutul unei echipe. O echipă bună are în componența sa oameni pasionați, ambițioși și perseverenți. Echipele „rele” sau mai bine zis, neproductive, sunt lipsite total de astfel de oameni. Din contră, persoanele ce caracterizează această echipă nu au în cap conceptul acesta, ci se gândesc la ele, sunt egoiste. Deci, aici nu mai vorbim despre o echipă bună, ci despre o echipă „rea” sau una inexistentă.

Munca în echipă este esențială în orice domeniu și în orice ramură. O echipă înseamnă nu doar oameni pregătiți, ci și oameni cu abilități de conducere. Când spun conducere nu mă refer la șef, ci mă refer la o persoană capabilă să unească o echipă, să o îndrepte spre țeluri comune și să ajute la dezvoltarea acesteia.

Să lucrezi în echipă nu este așa simplu precum pare, din contră, dificultatea este mare. Însă, echipa nu doar că poate avea succes pe termen lung, ci te ajută să te descoperi ca om. Schimbul de informații, acceptarea ideilor venite din partea colegilor și renunțarea la „știu eu mai bine” este primul pas spre o echipă. Un alt aspect foarte important, solicitarea unui feedback cât de des posibil este un mare avantaj, așa poți descoperi unde mai ai de lucrat și ce mai ai de pus la punct atât tu cu tine, cât și cu echipa. Și evaluarea este importantă, aici vezi progresul și îți urmărești cu atenție pașii pe care i-ai urmat pentru a face ceva la un alt nivel și în cadrul unei echipe.

O echipă bună este compusă din persoane care au țeluri comune și care au învățat să renunțe la egoism, echipele „rele” nu vor avea succes sau dacă va fi, clar, nu pe lungă durată. Însă, fiecare dintre noi este responsabil atât de alegerea echipei, cât și de tipologia pe care dorește să o adopte.

Author:

Program de lucru: 10:00-18:00
Email: office@vhsoft.ro
Telefon: 0799. 950. 837